Despre Teatrul Strada

  De la infiintare in cadrul asociatiei functioneaza Teatrul Strada, în urma hotarârii Adunarii Generale a Asociatiei din luna iulie 2008.
  Primul eveniment oficial al Asociatiei a constat în participare in luna august 2008 la Festivalul Medieval de la Sibiu “Cetati medievale”, cu Teatrul Strada. Urmatorul eveniment la care a participat asociatia a fost Festivalul Medieval de la Rasnov, din luna august a aceluiasi an.
  Teatrul Strada: Infiintare in 2005 datorita evenimentelor si parteneriatelor stradale cu Muzeul Casa Muresenilor Brasov. Trupa este formata din actori profesionisti.
  A aparut ca o replica privata la oferta teatrala brasoveana propusa de Teatrul Sica Alexandrescu, Teatrul pentru Copii Arlechino si Opera Brasov.
  In repertoriul sau are atat piese de teatru pentru adulti cat si pentru copii, iar genurile teatrale abordate sunt variate: teatru medieval, teatru contemporan, pantomima, teatru de marionete si papusi, show-uri turistice.
  Spectacole pentru adulti indoor si outdoor: Hamlet de Secspir, Sinucigasul, C’est la vie!, Tragedian fara Voie, Nunta lui Dracula, Dracula’s Party, Cavalerii Coroanei, Misterul Cavalerilor,  Commedia dell’ Arte, Farse Medievale.
  Spectacole pentru copii indoor si outdoor: Muzicantii din Bremen, Fata saracului cea Isteata, Punguta cu 2 bani, Pinocchio,Dovleceii Spiridusi,  Poveste de iarna, etc.
  Avem in vedere permanentizarea productiilor de teatru de papusi si marionete, mistere medievale, spectacole de pantomima si teatru contemporan underground.
  La cerere  Teatrul Strada poate performa pentru Dvs. Spectacole cu caracter tematic :   “Ursitoarele” pentru botezuri, animatie clowni pentru petreceri copii, animatie Mos Craciun si Craciunite,  mimi /statui vivante pentru campanii publicitare etc.
  Locatiile de desfasurare a spectacolelor Teatrului Strada sunt la Casa Stefan Baciu,  Centre Culturale, Scoli, Gradinite, in locatii turistice si la evenimente stradale.

  Participari la festivaluri in tara: Atat in 2006, in 2007, 2008, si in 2009 Teatrul Strada a participat la festivalurile de la:

  Festivalul International de Arta Neconventionala La Strada – Sibiu [vezi aici]
  Festivalul de Teatru Liber,
  Festivalul Medieval  Sibiu Cetati Transilvane,
  Medias – Cetate Medievala,
  Zilele Cetatii Bistrita,
  Zilele Caransebesului,
  Festivalul SOS Castelul- Hunedoara,
  Curtea Comediantilor-Rasnov,
  Zilele Fagarasului,
  Festivalul Armelor cavaleresti – Brasov
  Serbarile Medievale ale Brasovului
  Zilele Brasovului

  Festivalul Medieval de la Turnu Severin

  Zilele Craiovei.

  Maratonul Teatrelor Independente  sept 2010 (sala Dalles) Bucuresti cu Farse Medievale in regia lui Gavril Borodan.

   Teatrul Strada este initiatorul si gazda Festivalului Strada dell’Arte aflat deja la prima editie, festival (finantat in regim de busking) care se adreseaza artistilor de strada si de cultura urbana


  Participare in strainatate:

  Munchen, Germania in februarie 25-27 2008 la invitatia Asociatiei “Milioane de Prieteni”, cu scopul strangerii de fonduri pentru un nou leagan de caini la Brasov, Teatrul Strada prezentandu-se cu fragmente din spectacolul de pantomima “C’est la Vie!

  In 2013 Teatrul Strada a fost selectionat si a participat la Festivalul International de Teatru pentru copii din Sibenik – Croatia. Aici teatrul nostru a castigat simpatia publicului si organizatorilor.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *